Свечена академија во чест на „Св.Климент Охридски – Патрон на градот Охрид“

Централното случување во чест на „Св. Климент Охридски – Патрон на градот Охрид“ беше свечената академија што синоќа се одржа 

Read more

Академик Коцарев добитник на наградата „Св.Климент Охридски – Патрон на градот Охрид“

Академик Проф. д-р Љупчо Коцарев е годинешен добитник на највисоката општинска награда Св. Климент Охридски- Патрон на градот Охрид“  за

Read more

Конкурс за доделување општинска награда – Патрон на градот „Св.Климент Охридски“

По повод 8-ми Декември – „Св. Климент Охридски“-градоначалникот на Општина Охрид распишува Конкурс за доделување на општинската награда – Патрон

Read more

Конкурс за доделување Повелба – Патрон на градот „Св.Климент Охридски“

По повод 8-ми Декември – “Св.Климент Охридски”, Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделување награди и признанија распишува Конкурс

Read more

Свечено доделување на наградата и повелбата Св.Климент Охридски – Патрон на Охрид

На пригодна свеченост што поради актуелната здравствена ситуација ќе се одржи со ограничено присуство, денеска напладне, ќе бидат доделени наградата

Read more

Избрани најдобрите поетски творби во чест на Свети Климент Охридски – Патронот на Охрид

По завршувањето на распишаниот Конкурс за најдобра поетска творба што го распишува општина Охрид по повод Св. Климент Охридски –

Read more

Познати добитниците на наградата и повелбите „Патрон на градот – Св.Климент Охридски“

Добитник на највисокото општинско признание, наградата „Патрон на градот- Св. Климент Охридски“ за 2020 година е академик Вера Битракова- Грозданова,

Read more