Годинава физибилити студија за автопатот Требеништа-Струга-Ќафасан, забелешките на УНЕСКО ќе се разгледаат

Јавното претпријатие за државни патишта годинава планира да ангажира проектант за изработка на физибилити студија врз основа на идеен проект

Read more

Утре прекин на сообраќајот на стариот пат Охрид-Струга поради снимање филм

Продуцентската куќа ДНФ ФИЛМС е во фаза на продукција на игран филм со наслов “ПРЕЕКСПОНИРАНО”. Филмот е во режија на

Read more

Навремено расчистен просторот околу пристаништето пред „Богојавление – Водици“

Денешните поволни временски услови овозможија темелно расчистување на снежните наноси од пристаништето и потегот од кружниот тек на градскиот плоштад

Read more