Се уредуваат плажите на крајбрежјето во пресрет на туристичката сезона

Со цел да се обезбеди соодветна подготовка на охридското крајбрежје во пресрет на овогодинешната туристичка сезона, Општина Охрид и екипите

Read more

Ќе се уредува крајбрежниот простор каде се вршеше отстранување на нелегални објекти

Екипи на општинските јавни претпријатија во координација со Општина Охрид од денес ќе започнат со активности за уредување на крајбрежниот

Read more

Средба на градоначалникот Стојаноски со закупците на охридските плажи

Градоначалникот на Охрид, Јован Стојаноски денеска одржа работна средба со постојните и новозаинтересираните закупци  на охридските плажи на која се

Read more

Средба на градоначалникот Стојаноски со концесионерите на охридските плажи

Денес на иницијатива на градоначалникот Јован Стојаноски, се одржа средба со концесионерите на охридските плажи. Во пресрет на летната сезона,

Read more