Се одржаа „Денови на македонската поезија во Шведска“

Во мошне убава атмосфера вчера во Градската библиотека во Гетеборг се одржа традиционалната манифестација „Ден на македонската поезија во Шведска“.

Read more

Синот на Таникава и поранешниот лауреат Амир Ор засадија дрва во „Паркот на поезијата“

Со традиционалното садење дрво во „Паркот на поезијата“ неофицијално се означи почетокот на „Струшките вечери на поезијата“. Во паркот дрва

Read more

Две сообраќајници во Струга ќе бидат затворени за време на „Струшки вечери на поезијата“

Поради подготвителни работи во врска со сценографијата за годинешното издание на „Струшки вечери на поезијата“ за потребите на фестивалот две

Read more

Зоран Анчевски добитник на наградата „Браќа Миладиновци“ за збирката „Збунети компаси“

Познатиот македонски поет и книжевен преведувач Зоран Анчевски е добитник на наградата „Браќа Миладиновци“ што се доделува од страна на

Read more

„Струшките вечери на поезијата“ се враќаат во редовно издание на препознатливите локации

„Струшки вечери на поезијата“ како еден од најстарите и најзначајните светски поетски фестивали ќе се одржи и годинава, во вообичаениот

Read more

Јавен повик за пријава на поетски трудови за збирката поезија „Мостови на пријателство 6“

Здружението ДИВАН со поддршка на Министерството за култура на Република Северна Македонија објавува ЈАВЕН ПОВИК за пријава на поетски трудови

Read more