Ракописот „Цветко“ под шифра Когито е добитник на наградата „Григор Прличев“ за најдобра поема за 2021

Жири комисијата за доделување на наградата „Григор Прличев“ што НУ Центар за култура „Григор Прличев“ Охрид ја доделува за најдобра

Read more

Лилјана Пандева – добитник на престижната награда „Григор Прличев“ за наградената поема „Капетаните“

Лилјана Пандева – добитник на престижната награда „Григор Прличев“ за наградената поема за 2020 година „Капетаните“ под шифра „Мисија“. Лилјана

Read more

Врачена Повелбата за најдобра поема од конкурсот „Григор Прличев“ за 2018-та година

Денес во Охрид, на манифестацијата „Прличеви беседи – 2019“, на македонскиот поет, прозаист и книжевен историчар, Славчо Ковилоски, му беше

Read more