Поставени полициски пунктови за рано предупредување и спречување пожари на шумските терени

Со цел поефикасна превенција, рано предупредување и спречување пожари на отворен простор и во шумски предели, СВР Охрид, на целото

Read more

Градоначалникот Георгиески одржа состанок со надлежните институции за превенција од пожари

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески денеска одржа работна средба со претставници   од Центарот за Управување со Кризи, Територијалната противпожарна единица,

Read more

Денес и утре во Охрид ќе се реализира превентивната кампања „Лето без пожари“

Секторот за внатрешни работи Охрид, преку отсекот за превенција а во соработка со Дирекцијата за заштита и спасување и Територијалната

Read more