Масовна прослава на 24 мај, Денот на сесловенските просветители, светите браќа Кирил и Методиј меѓу Македонците во Албанија

Етничките Македонци од Пустец и цела Албанија, денеска, во селото Глобочани, Мала Преспа, за прв пат досега, организираа и спроведоа

Read more

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод Рамазан Бајрам

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на сите припадници на исламската вероисповед им упатува најискрени честитки по повод големиот муслимански верски празник Рамазан

Read more

Честитка од градоначалникот Кирил Пецаков по повод Меѓународниот ден на Ромите

Градоначалникот Кирил Пецаков упати честитка до припадниците на ромската заедница, по повод 8 Април – Меѓународниот ден на Ромите. „Со

Read more

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод 8 Април – Меѓународниот ден на Ромите

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на припадниците на ромската заедница им го честита 8 Април – Меѓународниот ден на Ромите. „Ромската заедница

Read more