Предавање „Никола Милош Миѓени и Кочо Рацин – поетска паралела на двајца социјални поети“ на академик Синан Шабани

Во рамките на годинашнава програма од манифестацијата на МАНУ – “Научно уметничка визита Охрид 2019”, утре вечер, од 20:00 часот,

Read more

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ ќе се одржи предавање за значењето на таблицата на Менделеев

Светот оваа година одбележува значаен јубилеј – 150-години од откривањето на Периодниот систем на хемиските елементи од страна на рускиот

Read more

СВР Охрид започна со едукативни предавања „Биди sвезда не фрлај петарди“

Под мотото „Биди sвезда не фрлај петарди“, СВР Охрид ги отпочна едукативните предавања „Ризици од употреба на пиротехнички средства“. Во

Read more

Здравствена едукација за поголема превенција на дијабетесот

Во рамки на одбележувањето на Неделата на борба против дијабетес (шеќерна болест), 10-16 октомври, Црвен крст Охрид организираше едукативно предавање

Read more

Предавање „Дијабетот го засега секое семејство“ со д-р Кристина Стојаноска Алоска

Во рамки на одбележувањето на Неделата на борба против шеќерната болест, 10-16 октомври, Црвен крст Охрид организира едукативно предавање на

Read more