Промовиран проектот „Санација на браната на Слатинско Езеро“

Денес градоначалникот Зоран Ногачески заедно со Шефот на Делегацијата на Европската Унија, евроамбасадорот Самуел Жбогар, амбасадорката на Програмата за развој

Read more

Во Слатино оддадена почит кон Игор Костоски и неговите соборци, загинати пред 18 години, во ужасниот масакр кај Вејце

По повод утрешниот тажен ден, пред 18 години, кога во заседа, кај тетовското село Вејце, свирепо, беа убиени и масакрирани

Read more

Дополнета годишната програма за одбележување годишнини на значајни настани и личности во Општина Дебрца

На последната седница на Советот на Општина Дебрца, на предлог на градоначалникот Зоран Ногачески, Советот  ја дополни Годишната програма за

Read more

Министерството за животна средина апелира да се избегнува движење во близина на браната на Слатинско Езеро

Поради состојбата со браната на Слатинското Езеро, Министерството за животна средина и просторно планирање и препорачува на пошироката јавност, а

Read more