Во Панчево ќе се гради споменик „Мајка Македонија“

Делегацијата на Македонскиот националниот совет во состав Борче Величковски, претседател, Зорица Митровиќ секретар и Озрен Симјановски директор на Новинско издавачката

Read more

Делегација на ВМРО-ДПМНЕ ОК Струга положи свежо цвеќе пред Споменикот на Револуцијата

По повод 8-ми Ноември – Денот на ослободувањето на Струга од фашистичкиот окупатор, делегација на ОК на ВМРО-ДПМНЕ, Струга положи

Read more

Вевчанци открија спомен-биста на еден од своите најславни предци, Михајло Пупин – таткото на глобализацијата

Денес напладне, во центарот на Вевчани, откриена е Спомен – биста на Михајло Пупин – Идворски, еден од најголемите умови

Read more

Вевчанци не ги забораваат своите славни предци: Утре откриваат Спомен-биста на Михајло Пупин, таткото на глобализацијата

За утре, во 11 часот, во центарот на Вевчани, закажано е свечено откривање Спомен – биста на истакнатиот светски научник,

Read more

Во Слатино оддадена почит кон Игор Костоски и неговите соборци, загинати пред 18 години, во ужасниот масакр кај Вејце

По повод утрешниот тажен ден, пред 18 години, кога во заседа, кај тетовското село Вејце, свирепо, беа убиени и масакрирани

Read more

Охриѓани го чествуваат својот голем промотор, холандскиот писател А. ден Долард

Утре, 7. февруари, со пригодна манифестација, охриѓани и пошироката културна јавност, хотелиерите и угостителите, ќе се потсетат и ќе му

Read more