Реконструирани пумпните станици во Трпејца и Љубаништа

Со цел да се обезбеди поквалитетно, навремено, економично и енергетски ефикасно водоснабдување, ЈП „Водовод“ изврши реконструкција на пумпната станици во

повеќе...

Ќе се служи света литургија за празникот Св. Атанасиј Велики во Љубаништа

Дебарско – кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на 31. Јануари 2020 година (петок), во метохот на манастирот

повеќе...

Проект за подобрување на водоснабдувањето и намалување на трошоците за електрична енергија

Јавното Претпријатие „Водовод“ – Охрид во соработка со општина Охрид во наредниве три месеци ќе реализира огромен проект кој се

повеќе...

Ќе се служи света литургија за празникот Св.Атанасиј Велики

Дебарско – кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на 31. Јануари 2019 година (четврток), во метохот на манастирот

повеќе...

Кривична пријава за жител од Љубаништа кој фатил мечка со примка

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „незаконит лов”, СВР Охрид до надлежното Јавно обвинителство поднесе кривична пријава

повеќе...

Отслужена литургија во манастирот „Св.Спас“ во г.Лакочереј за празникот Спасовден

Денес, на денот на празнувањето на славното Вознесение на нашиот Спасител, Господ Исус Христос, во манастирот „Вознесение Христово“ („Св. Спас“)

повеќе...