Амбасадорот на Јапонија во посета на Општина Охрид

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески, оствари протоколарна средба со амбасадорот на Јапонија во Република Северна Македонија, Хиронори Савада. На средбата,

Read more

Норвешкиот амбасадор Јелстад во посета на Охрид

Градоначалникот Константин Георгиески денеска оствари средба со амбасадорот на Кралството Норвешка во Република Северна Македонија, со седиште во Белград, Јорн

Read more

Средба на градоначалникот Георгиески со австрискиот амбасадор Вуцас

Градоначалникот на Охрид Константин Георгиески денеска оствари протоколарна средба  со амбасадорот на Австрија во Република Северна Македонија Н.Е.  Георг Вуцас 

Read more

Средба на градоначалникот Георгиески со албанскиот амбасадор Река

Градоначалникот Константин Георгиески, денеска имаше протоколарна средба со Фатос Река, амбасадор на Република Албанија во Република Северна Македонија. Двајцата соговорници

Read more

Висока делегација од Бугарија во посета на Општина Охрид

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески денеска оствари протоколарна средба со висока бугарска делегација предводена од амбасадорот на Република Бугарија во

Read more

Средба на в.д. градоначалникот Константин Георгиески со францускиот амбасадор Кристијан Тимоние

Вршителот на должноста градоначалник Коннстантин Георгиески имаше протоколарна средба со францускиот амбасадор Кристијан Тимоние.На средбата се разговараше за одличните меѓусебни

Read more

Протоколарна средба на градоначалникот Георгиески со бугарскиот амбасадор

Бугарскиот амбасадор во нашата земја, Ангел Ангелов, беше примен од в.д. градоначалникот Константин Георгиески. На средбата градоначалникот Георгиески го запозна

Read more

Мицкоски се сретна со Амбасадорот на Чешка во нашата држава, Мирослав Томан

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денес (22 февруари 2019-та година), заедно со меѓународниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Тимчо Муцунски остварија средба

Read more