Десетта Меѓународна научна конференција за безбедност

Денеска во Охрид започна јубилејната десетта Меѓународна научна конференција посветена на безбедноста, која се одржува во организација на Факултетот за

повеќе...

Отворен Иновативен Хаб во Охрид и објавен Јавен повик за поддршка на компании од југозападниот регион

Фондот за иновации и технолошки развој денеска во Охрид отвори Иновативен хаб во рамките на Факултетот за туризам и угостителство

повеќе...

Во Охрид се одржа форум „Стратешки развој на туризмот и ефектите на државната политика за негова поддршка“

Во просториите на Факултетот за туризам и угостителство – Охрид денес се одржа форум на тема: Стратешки развој на туризмот

повеќе...

Градоначалникот Стојаноски на отворањето на Меѓународната конференција за услужниот сектор INSCOSES 2018

Градоначалникот на Охрид, проф. д-р Јован Стојаноски денес присуствуваше на отворањето на 14-та Меѓународна научна конференција за услужниот сектор INSCOSES

повеќе...

Трибина „Информирање на потрошувачите за можностите за електронско тргување и заштита на нивните права“

Во ФТУ-Охрид денеска се одржа јавна трибина на тема „Информирање на потрошувачите за можностите за електронско тргување и заштита на

повеќе...

Размена на книги во НУ Библиотека „Григор Прличев” – Охрид со Универзитет ФОН Струга

Негувањето на читачката култура како централно прашање ги обедини заложбите на институциите НУ Библиотека “Григор Прличев” – Охрид и Факултетот

повеќе...