20/05/2024
Охрид

Тројца охриѓани дел од Фестивал и Концерт на млади хармоникаши

Тројца охриѓани беа дел од денешниот Фестивал и Концерт на млади хармоникаши кој се одржа по 8 пат во Средното музичко училиште „Илија Н.Луј“ во Скопје.

Од Охрид учествуваа талентираните ученици Дамјан Наумоски 7 одд( 4 год.) основно и од средно Христијана Матеска 2 год. З и Игор Климоски 4 год. Во најдобрите меѓу останатите ученици ширум нашата држава има и од соседна Србија.