20/05/2024
Охрид

В.д. градоначалникот Константин Георгиески на прославата на Денот на градот Дубровник

На одбележувањето на Денот на градот Дубровник и заштитникот Св. Влахо, присуствуваше и в.д градоначалникот Константин Георгиески. На средбата со градоначалникот на Дубровник Мато Франковиќ, беше разговарано за продлабочување на воспоставената соработка на двата града кои се под заштита на УНЕСКО.

Во рамките на неколкудневната прослава на денот на градот Дубровник се одржуваат бројни  културни, спортски и туристички манифестации.