Верниците денес се упатуваат кон пештерната црква Св. Екатерина

Православните верници денес го одбележуваат празникот посветен на Светата великомаченика Екатерина.

Многу верници од Охрид и околните места денес палеа свеќи и се молеа за здравје и среќа во пештерната црква Св. Екатерина, која е сместена во карпите над Св. Еразмо.

За многу години!