Виц

Трпе порачал чорба. Келнерот му ја носи ама палецот го ставил внатре. На тоа Трпе револтирано:

– А бе мајсоре, што правиш бе, вади го палецот од чорбата!

– Извинете господине ама мене докторот ми кажа палецот цело време да го држам на топло бидејќи имам чир на него.

– А да си го ставиш палецот во газот, таму е потопло!?

– Па таму го чувам, ама го извадив за да ја донесам чорбава!