Виц

Жената му вели на мажот:

– Дали се убави моите очи?

– Да!

– Дали ти се допаѓа мојата коса?

– Да!

– Личат ли моите заби на бисери?

– Да!

– А дали имам убави нозе?

– Да!

– Ах, мили! Како умееш да се додворуваш!