17/04/2024
Виц

Виц

Еден наш моторџија решил да вози низ магла. Го зел својот мотор, арно ама… прст пред око не можел да види. Во еден момент пред него видел кола, а бидејќи не го гледал патот решил да вози по светлото. Наеднаш светлото се исклучило и моторџијата се акнал во колата.

– Зошто застана така одеднаш! – почнал да вика моторџијата.

– Па зошто да не застанам, јас сум во мојата гаража! – одговорил возачот.