24/07/2024
Виц

Виц

Му доаѓа инспекција на Трпе. Влегува инспекторот во подрумот и го гледа казанот за варење ракија.

– Ааа, Трпе, за ова мораш да платиш казна!

– Ама овој казан е уште од дедо ми и не го употребувам.

– Важно дека ја имаш справата, а дали ја употребуваш, твој проблем!

– Е па тогаш, зошто не добивам детски додаток?

– Затоа што немаш деца, Трпе!

– Да, ама ја имам справата!!!