13/07/2024
Македонија

Во изминатото деноноќие произведени се 20.516 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 11.02.2023 година произведe 20.516 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 15.806 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.710 MWh.