20/04/2024
Регион/Свет

Вредноста на албанските леки на највисоко ниво досега, 100 леки = 1 евро

Албанските леки денес достигнаа рекордна вредност споредбено со еврото. Вредноста на еден албански лек денес изнесува 0.61 EUR, односно 100 леки се 1 EUR.

Најниската вредност на албанските леки беше во мај 2011 година, 0.0069 EUR.


WebOhrid / 20.07.2023