Сене Пазаркоски го фати светиот крст во Велестово

Празникот Богојавление-Водици, традиционално, освен на Градскиот плоштад во Охрид, се одбележува и на другите населени места. 26-годишниот Сене Пазаркоски е

повеќе...

Поставен камен темелник на храмот Воведение на Пресвета Богородица Пречиста во Рача

Денес во населбата Рача беше осветен камен темелникот на храмот Воведение на Пресвета Богородица Пречиста. Чинот на осветувањето на камен

повеќе...

Во недела ќе се осветува камен темелникот на храмот Воведение на Пресвета Богородица во Рача

Во недела, на 29.07.2018 година, во 10:45 часот ќе се изврши осветување на камен темелникот на храмот Воведение на Пресвета

повеќе...