23/07/2024
Охрид

29 прекршоци за неносење маски на подрачјето на СВР Охрид

Според статистичките податоци на МВР, во изминатото деноноќие, на подрачјето на СВР Охрид, полициските службеници констатирале 29 прекршоци за неносење лична заштита на лицето (Охрид-01, Струга-10, Кичево-09, Дебар-09). Ним им се издадени прекршочни платни налози за сторен прекршок по член 6 став 1 од Уредбата со законска сила за носење лична заштита на лицето заради спречување на ширење на заразната болест Ковид 19..