18/06/2024
Македонија

521 санкција за неносење маска

Во текот на изминатото деноноќие(05/06.01.2021 година) на територијата на Република Северна Македонија, пооднос на мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 521 прекршоци. Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваатмерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид-19.