26/05/2024
Охрид

Акција за чистење на трската во близина на Холандски парк

Екипите на Ј.П. „Охридски Комуналец“ денес спроведоа акција за чистење на сувата трска од водите на Охридското Езеро на крајот од шеталиштето, во близина на Холандскиот парк.

Огромни количини трска се подигнати од водите на езерото за што дополнително беше ангажиран и чамец.