18/05/2024
Охрид

Членови од Левица положија свежо цвеќе на гробот на Живко Чинго

По повод денот на раѓањето на Живко Чинго, членови од политичката партија Левица ЛО Охрид положија свежо цвеќе на неговиот гроб.

Нека му е вечна славата на македонскиот раскажувач, романсиер и драмски писател кој бил роден во с.Велгошти Охрид (1935 – 1987). Ќе живее вечно преку „Пасквелија“, „Големата вода“, „Сребрени снегови“, „Кенгурски скок“.


WebOhrid / 13.08.2022 / Левица ЛО Охрид