22/04/2024
Охрид

Георгиески: Како Општина ги препознаваме приоритетите и вложуваме во младите кадри и иднината на државата

Покрај значајните инвестиции во инфраструктурата континуирано инвестираме и во образованието.
Извршена е реконструкција на подови, санитарни јазли и поставена е нова дограма во неколку основни и средни училишта.
Доделивме 412 ученички и студентски стипендии.
Ова се само дел од инвестициите во образованието. Како Општина ги препознаваме приоритетите и вложуваме во младите кадри и иднината на државата.