24/04/2024
Спорт

ГРК Охрид ја совлада Струга со 31:24 во Езерското дерби

Во извонреден амбиент пред полни трибини во салата „Билјанини извори“ ГРК Охрид ја совлада Струга во Езерското дерби со 31:24, полувреме 17:11.

ГРК Охрид: Ѓорѓески, Ристески, Ојлески 5, Андоновски, Мацуока 2, Јукиќ 3, Дрогришки, Шипинкоски 2, Тасески 1, Шафрамко 1, Кукоски, Крстевски, Шешиќ 3, Орјоникидзе 6, Бојаниќ 2, Цирар 5.

ГРК Струга: Тутенкоски, Пренчевски 1, Ѓорѓиески 1, Савески 2, Кленковски, Јанкуловски 3, Симоновски, Мојоски, Велјаноски, Клечкароски, Костоски 1, Матески 2, Бошњак 13, Марковски, Гускароски, Рикановиќ.


17.02.2024 / ГРК Охрид