13/07/2024
Охрид

ЛК „Лихнидос“ ги осветли бистата на Прличев и НУ Библиотека Охрид

Членовите на Лајонс клубот „Лихнидос“ на свој начин ги одбележуваат 6 февруари и 128 годишнината од смртта на  поетот Григор Прличев.

Во соработка со НУ Библиотека „Григор Прличев“ која го носи името на најпознатиот охридски преродбеник, осветлена се спомен бистата и библиотеката.

IMG 6316

„Нашиот клуб има одлична соработка со НУ Библиотека “Григор Прличев” и сигурен сум дека ќе продолжиме со исто темпо.

IMG 6312 copy

Библиотеката е најзначајниот елемент на урбаното живеење во секој град, а нашата, особено заради локацијата и изгледот на самата зграда, заслужува посебно внимание.” – изјави Проф. Д-р Зоран Тунтев, иницијатор на акцијата.