Магла на повеќе патишта низ државава

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози, информираат од АМСМ.

Намалена видливост поради магла има во Охрид, Струга, Ресен, Кичево, Македонски Брод 100-150 метри, Тетово 60 метри, Страцин 150 метри, Павлешинци 50 метри, Катланово-Велес 150 метри и Отовица-Катланово 150 метри.