15/07/2024
Охрид

„Несфатената цивилизација“ од Добри Војников, на репертоарот во Сабота 27.01.2024

НЕСФАТЕНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЈА од Добри Војников / гротескна комедија во два чина! ��

�� На репертоарот во САБОТА 27.01.2024 година

⌚Почеток 20:00 часот, цена на карта 200 ден.

�� Играат / Горан Стојаноски / Strezo Stamatovski / Pavel Maslov / Филип Кипровски / Nikola Todoroski и Ivica Conev

�� НУЦК „Григор Прличев“ – Охрид/ Народен Театар Охрид

Претстава за културолошкиот и социолошки идентитет на човекот. Претстава за глобализацијата и традицијата, како и за ефектите од нив врз целокупното општествено живеење. Комедија, што преминува во ГРОТЕСКА И ИРОНИЈА, и што прави детална и болна дисекција на нашата целокупна колективна свест.


WebOhrid / 23.01.2024 / НУЦК „Григор Прличев“ Охрид