Нови наслови на книги во охридската Библиотека

НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • „Кон другата земја“ – Митко Маџунков
 • „Здивот на тишината“ – Јован Дамјановски
 • „Последниот монах“ – Добре Тодоровски
 • „Перјаница“ – Маријан Пилот
 • „Свежо обоено“  – Јосип Млакиќ
 • „Мостот на реката Квај“ – Пјер Бул
 • „Мојата славна другарка“ – Ивана Гулашевиќ
 • „Каде што ќе го однесе“ – Кети Кесиди
 • „Среќна ѕвезда“ – Кети Кесиди
 • „Бабичка гангстер“ – Дејвид Валијамс
 • „Џуџести и други необични сказни” – Горан Б. Стојаноски
 • „Руски народни приказни“