14/06/2024
Охрид

Нови наслови во Библиотеката – јануари 2018

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • „На дното и отфрлен во Париз и Лондон” – Џорџ Орвел
 • „Грациела” – Алфонс де Ламартин
 • „Еднаш одигравме љубов“ – Елена Конеска
 • „Смртта на еден среќен човек“- Џорџо Фонтана
 • „Заслепување“– Мирчеа Картареску
 • „Заслепување 2“ – Мирчеа Картареску
 • „Replay“ – Бенјамин Штајн
 • „Фердидурке“ – Витолд Гомбрович
 • „Избор или изгор“ – Јусуф Сулејман
 • „Многу малку светлина“ – Владан Матијевиќ
 • „Мемоарите на една млечка“ – Блаже Миневски
 • „Коработ“ – Здравка Евтимова