22/04/2024
Охрид

Поднесени 176 платни налози за брзо возење во текот на вчерашниот ден

На 27.11.2022 година од 11 до 17 часот на подрачјето на СВР Охрид извршени се засилени сообраќајни контроли.

Притоа, полициските службеници затекнале 176 возачи кои, управувале моторни возила со брзина поголема од дозволената (Охрид-31, Струга-98, Кичево-31, Дебар-16.). Против нив, поднесени се соодветни платни налози.

Контролите во сообраќајот ќе бидат интензивирани со цел, зголемена сообраќајна безбедност во патниот сообраќај.


WebOhrid / 28.11.2022 / СВР Охрид