24/04/2024
Охрид

Приведени косовски државјани со лажни патни исправи на охридскиот аеродром

Вчераво 18:20 часот, полициски службеници од Полициската станица за Граничен преми – Аеродром „Св. Апостол Павле“ во Охрид, поради сомнение за сторено кривично дело „послуга со туѓа патна исправа“ ги привеле лицата Б.А. (34) и Е.Р. (35), двајцата од Косово.

Тие приложиле македонски патни исправи со податоци за лицата С.Д. (29) од Крушопек, општина Сарај и Р.М. (46) од Сингелиќ, скопско.