Петнаесеттиот годишен работен состанок на Министрите за земјоделство од Југоисточна Европа ќе се одржи во Тирана

Министерството за земјоделство и рурален развој на Република Албанија и Постојаната работна група за регионален рурален развој (СВГ) во Југоисточна

Read more

Заврши Форумот за Земјоделска Политика 2021

Форумот за земјоделска политика 2021 (APF) е успешно завршен. Оваа година, на настанот присуствуваа 140 учесници од земјите/териториите на Западен Балкан, Германија, Грција, Холандија, Унгарија

Read more

Подрачните единици на МЗШВ ќе работат и за време на викендот за поднесување на барања за субвенции за Програмата за директни плаќања за 2020 година

Рокот за поднесување за барања за пријавување за субвенции за Програмата за директни плаќања за 2020 година, истекува на крајот

Read more

НФФ: Минималната цена за пченица треба да e 12 денари по кг

Жетвата на пченицата започнува, но откупот на пченицата е неизвесен. Од една страна климатските промени го намалија производството на пченица,

Read more

Јавен повик за поднесување барања за субвенционирање на опрема и услуги во локалното земјоделство и сточарство

Во согласност со Годишната програма на Секторот за туризам и локален економски развој предвидено e субвенционирање на набавка на опрема

Read more

Општина Дебрца и Здружението „Екоменлог“ организираат посета на земјоделскиот саем „Нови Сад 2019“

Општина Дебрца со Здружението за екологија и туризам “Екоменлог” Охрид, подружница Дебрца организираат дводневна посета на 86 Меѓународен земјоделски саем

Read more

11-та Берлинска конференција на меѓународните министри за земјоделство

Министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска учествуваше на 11-тата Берлинска конференција на меѓународните министри за земјоделство што се

Read more

За 11 дена завршува Јавниот повик за купување на земјоделско земјише во државна сопственост под оранжерии

Уште 11 дена трае Јавниот повик за доставување на понуди за интерес за купување на земјоделско земјише во државна сопственост

Read more

НФФ: Минимална цена од 12 денари по килограм и интервентен откуп за пченицата

Национална федерација на фармери преку својот секторски систем за лобирање и оваа година ги анализираше состојбите за пченицата, пред самиот

Read more