Настан во охридската Библиотека по повод Светскиот ден на книгата и авторското право

Во чест на Светскиот ден на книгата и авторското право, денес во НУ Библиотека „Григор Прличев“ Охрид беа прогласени најредовните

Read more

Најновите изданија промовирани на Прличевите беседи достапни за читателите

Годинашното издание на манифестацијата „Прличеви беседи“ организирана од институциите чиј патрон е познатиот поет и преродбеник Григор Прличев и координирана

Read more

Нови книги во охридската библиотека и Изложба на книги од роднокрајни автори родени во јануари

Годинашнаta понуда од нови книги НУ Библиотека „Григор Прличев“ ја започнува со осум нови наслови. Доминира белетристиката и сите осум

Read more