Прослава со Јордан Митев за празникот Св.Недела во Долно Коњско

По повод празникот посветен на Светата Великомаченичка Недела, на 19ти јули (вторник), во црквата Св.Недела, Долно Коњско, Охрид се организира

Read more

Јавна анкета и јавна презентација за локална урбанистичка планска документација за градежна парцела бр.1 на дел од КП 2440/3 КО Коњско

Врз основа на член 35 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл. весник на РМ бр.199/14, 44/15, 193/14, 31/16,

Read more

Предвреме заврши акцијата „Цветни балкони – Цветен Охрид“

Поради огромниот интерес,  акцијата „Цветни балкони – Цветен Охрид“ што традиционално ја организира Општина Охрид по повод  5- јуни, Светскиот

Read more

Празникот Св.Недела се одбележа и во Долно Коњско

Христијанските верници денес го слават празникот посветен на Светата Великомаченичка Недела. По тој повод денес во црквата Света Недела во

Read more