Потпишани се договорите за проектите кои ќе ги финaнсира Министерството за култура

Во Националната установа Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид се задоволни со доделените средства во висина од над еден милион и

Read more

Богојављенски собир на светската хуманистичко – интелектуална елита на онлајн конференција во Охрид

На 18 јануари, среда, во Охрид, во очи на денот – верски христијански православен празник Водици – Богојављение, со почеток

Read more

Трајче Кацаров – добитник на престижната награда „Григор Прличев“ за наградената поема за 2021

Трајче Кацаров – добитник на престижната награда „Григор Прличев“ за наградената поема за 2021 година „Цветко“, под шифра: Когито. Трајче

Read more

Ракописот „Цветко“ под шифра Когито е добитник на наградата „Григор Прличев“ за најдобра поема за 2021

Жири комисијата за доделување на наградата „Григор Прличев“ што НУ Центар за култура „Григор Прличев“ Охрид ја доделува за најдобра

Read more

Премиера на документарниот филм „Јас сум Грета“ во Центарот за култура во Охрид

Документарен филм „Јас  сум Грета“ биографскиот филм „Грета“ на шведскиот режисер Нејтан Гросман, премиерно прикажан во Венеција, доаѓа во македонските

Read more

Градоначалникот Кирил Пецаков оствари средба со министерката за култура Ирена Стефоска

Денес, на работна средба со градоначалникот Кирил Пецаков, беше Министерската за култура Ирена Стефоска. На средбата беше разговарано за активностите

Read more