Министерството за култура ја прекина, и така скромната поддршка на манифестација со стекнат меѓународен углед и третман

После две години скромна финансиска поддршка, Министерството за култура, годинава, ја прекина поддршката на манифестација со стекнат меѓународен углед и

Read more

32 издание на манифестацијата „Охридски староградски средби“

Вчеравечер пред платото на Центарот за култура „Григор Прличев“ се одржа 32. издание на манифестација „Охридски староградски средби“. На традиционалниот

Read more

Концерт на Здружението на џез музичари на Македонија – Колектив со гудачи премиерно на Охридско лето

Во рамките на музичката програма на „Охридско лето“ вечерва ќе се одржи концерт на Здружението на џез музичари на Македонија

Read more

Јубилеј на кореографката Рисима Рисимкин на Охридско лето

Со претставата „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“ , една од водечките домашни кореографи, уметнички директор на светски реномираниот

Read more

Гудачкиот квартет „Дисонанс“ вечерва на „Охридско лето“

Фестивалската програма на 60-тото јубилејно издание на фестивалот „Охридско лето“ продолжува вечерва со концерт на словенечкиот гудачки квартет „Дисонанс“ што

Read more

Театарската претстава „Чудеска терапија“ вечерва на Охридско лето

Во рамките на драмската програма, вечерва на Охридско лето е театарската претстава „Чудеска терапија“ од Даниел Глатауер во изведба на

Read more

Познатата руска пијанистка Наталија Трул вечерва на „Охридско лето“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ вечерва продолжува со концерт на познатата руска пијанистка Наталија Трул што ќе се одржи

Read more

Започна шеесеттото издание на „Охридско лето“

Градоначалникот на .Охрид, Константин Георгиески присуствуваше на отворањето на шеесеттото јубилејно издание на најреномираната музичко сценска манифестација „Охридско Лето“ што

Read more