Започнуваат градежни активности за реконструкција на улица „7-ми Ноември“

Од утре 30.08.2023 (среда) започнуваат градежни активности за реконструкција на улица „7-ми Ноември“. Проектот опфаќа изградба на нова атмосферска канализација,

Read more

Градоначалникот Пецаков го презентираше сработеното во првата година од мандатот

Градоначалникот Кирил Пецаков денеска одржа прес-конференција на која презентираше детали од сработеното во првата година од својот мандат. На настанот

Read more

Општина: За разлика од нивниот растреперен и несигурен збор, зборот на новата Локална самоуправа има тежина и се исполнува

Општина Охрид испрати реакција до медиумите во врска со денешната прес-конференција на претседателката на ОО на СДСМ Охрид.  „Не треба

Read more

Извештај за активноста на советниците во Советот на општина Охрид, за период од една година

 Здружението за мултикултурна интеграција „Инклузија“ од Охрид, го спроведува истражување за првата година од функционирањето на советот преку анализата за

Read more

Јавен повик за прибирање на барања за користење на средства од буџетот на Општина Охрид за 2022 година, наменети за реализација и финансирање на програма за заштита на потрошувачите на општина Охрид

Врз основа на Програмата за заштита на потрошувачите на oпштина Охрид за период 2022-2023 година (“Службен гласник на општина Охрид”

Read more