Во регионалниот центар за вакцинација во Охрид утре ќе започне масовна вакцинација на граѓаните

Во регионалниот центар за вакцинација во спортската сала „Билјанини Извори“ утре ќе започне масовна вакцинација на граѓаните од општините Охрид,

Read more

Георгиески: Напуштањето на седницата е поради точката број 55 под притисок на урбаната мафија

Напуштањето на 58-та седница од страна на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ, градоначалникот Константин Георгиески го оцени како избегнување на гласањето

Read more

Општина Охрид и оваа година ќе се вклучи во најголемата светска еколошка акција „Часот на планетата Земја“

Утре на 27.03.2021 година (сабота) во периодот од 20.30 до 21.30 часот ќе бидат исклучени светилките на следните репрезентативни локации,

Read more

Градоначалникот Георгиески оствари средба со организаторите на „Бич филм фестивал Охрид“

Во просториите на општина Охрид, денес, градоначалникот Константин Георгиески оствари средба со организаторите на Фестивалот на нов европски филм „Бич

Read more

Јавен повик за субвенционирање на граѓаните за набавка на модерен систем за затоплување – инвертер клима уред за 2021 година

Согласно Програмата за заштита на животната средина и природата за 2021год. за субвенционирање на граѓаните за набавка на модерен систем

Read more

Педесет и седмата седница на Советот на општина Охрид ќе се одржи онлајн преку интернет платформата ЗУМ

Веќе закажаната 57 Седница на Советот на Општина Охрид за 15 март, ќе се одржи без физичко присуство на советниците.

Read more