НФФ: Минималната цена за пченица треба да e 12 денари по кг

Жетвата на пченицата започнува, но откупот на пченицата е неизвесен. Од една страна климатските промени го намалија производството на пченица,

Read more

Едукацијата на производителите и откупувачите на млеко основа за исполнување на европските стандарди за квалитет

До крајот на 2020 година, Агенцијата за храна и ветеринарство треба да го заврши процесот на категоризација на одгледувалиштата на

Read more

НФФ: МЗШВ да го прифати барањето за воведување интервентна мерка за субвенционирање на извезеното индустриско јаболко

Националната федерација на фармери смета дека Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство треба да даде подршка на јаболкопроизводителите во делот

Read more

НФФ: Минимална цена од 12 денари по килограм и интервентен откуп за пченицата

Национална федерација на фармери преку својот секторски систем за лобирање и оваа година ги анализираше состојбите за пченицата, пред самиот

Read more