Се отстранува стариот дрворед заради реконструкција на булеварот „Македонски Просветители“

Деновиве започнаа работни активности за реконструкција на булеварот „Македонски Просветители“ согласно правосилно решение издадено од страна на Министерството за транспорт

Read more

Започна реконструкцијата на булеварот „Македонски Просветители“

Од денес започнаа градежните активности за реконструкција и уредување на Булеварот „Македонски Просветители“. Со проектот предвидено е да се изврши

Read more

Градоначалникот Пецаков во обиколка на тековните инфраструктурни проекти

Градоначалникот Кирил Пецаков денеска направи увид на дел од градежните активности за подобрување на комуналната инфраструктура кои се реализираат со

Read more

Назначени в.д. директори на општинските Јавни претпријатија

Со одлука на градоначалникот Кирил Пецаков, денес назначени се нови В.Д. директори на општинските Јавни претпријатија. Во јавното претријатие „Охридски комуналец“ назначен

Read more

Конкурс за доделување општинска награда – Патрон на градот „Св.Климент Охридски“

По повод 8-ми Декември – „Св. Климент Охридски“-градоначалникот на Општина Охрид распишува Конкурс за доделување на општинската награда – Патрон

Read more