Успех на Бреинобреин Центарот Охрид на шестиот Интернационален натпревар

Огромен успех на Бреинобреин Центарот за развивање животни вештини БОБ-Црвен крст Охрид на шестиот Интернационален Бреинобреин натпревар кој се одржа

Read more

ВМРО-ДПМНЕ: По излегувањето од езерските води на сите капачи им беа земани податоци од страна на полициските службеници

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид испрати соопштение до медиумите во кое стои: „Традицијата е нашето дефинирање, а Водици нашиот корен. Но за

Read more

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод христијанскиот празник Богојавление – Водици

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на сите верници од православна вероисповед им го честита големиот христијански празник Богојавление – Водици. „На Богојавление

Read more

Интернационална онлајн конференција: „Охридска школа за хуманизам – од средновековната доба до денес, во Европа и светот“

Со обраќање на претседателот Стево Пендаровски, утре, на верскиот христијански православен празник Водици – Богојављение, со почеток од 12:00 часот

Read more

Рибарски алманах – нова акција на ЛК Лихнидос и Историски архив – Охрид

Во чест на Богојавленските празници, Историскиот архив на град Охрид и Лајонс клубот Лихнидос направија дигитална верзија на интересен архивски

Read more