Претставен портрет на Видое Видически и прикажан видео-проект во чест на Григор Прличев

Вчера, 6 февруари во чест на големиот македонски поет и преродбеник Григор Прличев во Охрид се одржаа традиционалните „Прличеви беседи

Read more

„Научна и уметничка визита – Охрид 2018“: Академик Луан Старова, го претстави поетскиот портрет на академик Радован Павловски

Достоинство на македонската – своина на европската и светска поетска реч Истакнатиот македонски поет, академик Радован Павловски, не само што

Read more