Започна чистењето на наталожениот материјал во коритото на реката Црн Дрим во Струга

Започна чистењето на наталожениот материјал во коритото на реката Црн Дрим во Струга. Портите на испустот се целосно затворени, а

повеќе...

Бертолини: Од следната година реката Сатеска ќе се враќа во старото корито

Раководителот на Секторот за соработка на Делегацијата на Европската унија Никола Бертолини, во рамките на денешната посета на Охрид, на

повеќе...

Намален водотек на Црн Дрим – лоша слика за туристите во Струга

Нивото на реката Црн Дрим е намалено на оној дел којшто поминува низ Струга. За стружани, но и за туристите

повеќе...

Прв состанок за изработка на Планот за управување со сливот на Охридско Езеро

Утре (15.05.2018) во Охрид ќе се одржи почетниот состанок за изработка на Планот за управување на сливот на Охридско Езеро,

повеќе...

Состојба по зголемувањето на водостоите по врнежите од дожд и топењето на снегот во Македонија

Во општина Зелениково водостојот на реката Вардар е зголемен и може да дојде до излевање. Во општина Сарај има излевање

повеќе...