Владата додели 38 милиони денари за реконструкција на кејот во Охрид

Езерскиот кеј во Охрид ќе добие нов изглед. Како дел од проектите на актуелната власт во општина Охрид, кејот, едно

Read more

Ќе се реконструира улицата „Македонски Просветители“ како дел од „Проектот за поврзување на локални патишта“

Реконструкција на улицата „Македонски Просветители“ е главниот инфраструктурен проект кој Општина Охрид ќе го реализира како дел од „Проектот за

Read more

Корона кризата ги одложи плановите за реконструкција и проширување на охридскиот аеродром

Огромните загуби што ги донесе корона кризата во авиосообраќајот ќе ги одложат и плановите за реконструкција и проширување на аеродромот

Read more

Реконструкција на подовите во подрачното училиште во Коњско и во дел од ОУ „Григор Прличев“

Во подрачниот училишен објект на ОУ „Свети Наум Охридски“ во селото Коњско деновиве беше извршена комплетна реконструкција на подовите во

Read more

Започнува реконструкцијата на улицата „Охридска Бригада“

Надлежните служби на Општина Охрид, денес започнуваат со градежни активности за реконструкција и асфалтирање на ул. „Охридска Бригада“ во должина

Read more

Финишира првата фаза од реконструкцијата на улицата „15-ти Корпус“

Деновиве финишираат градежните активности од првата фаза за реконструкција на улицата „15-ти Корпус“. Во текот на вчерашниот ден завршија активностите

Read more

Започна реконструкцијата на улицата „Прва Македонска ударна бригада“

Денеска започнаа градежните активности за реконструкција на улицата „Прва Македонска ударна бригада“ од крстосницата со улица „Питу Гули“ до Стобекс

Read more