Свети Климент, архиепископ Охридски и Св. великомаченик Пантелејмон

Денес е празник посветен на Свети Климент, архиепископ Охридски и Светиот великомаченик Пантелејмон. Свети Климент, архиепископ Охридски; Ученик на Светите

Read more

Свети Климент, архиепископ Охридски и Св. великомаченик Пантелејмон

Денес е празник посветен на Свети Климент, архиепископ Охридски и Светиот великомаченик Пантелејмон. Свети Климент, архиепископ Охридски; Ученик на Светите

Read more

Денес и утре ќе се реализира традиционалната крводарителска акција за празникот Свети Климент

Традиционалната крводарителска акција која во организација на Црвен крст Охрид секоја година се одржува за празникот Св.Климент, и оваа година

Read more

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод 8 Декември – Свети Климент Охридски

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки по повод 8 Декември – Свети Климент Охридски, Патрон на Охрид и Македонската православна

Read more

Света архиерејска литургија на Плаошник и свежо цвеќе пред спомениците на Св.Климент Охридски

Денешното празнување на Св.Климент Охридски започна со света архиерејска литургија во манастирскиот комплекс  на Плаошник, со која чиноначалствуваше Неговото Високопреосвештенство

Read more

Свечена академија во чест на „Св.Климент Охридски – Патрон на градот Охрид“

Централното случување во чест на „Св. Климент Охридски – Патрон на градот Охрид“ беше свечената академија што синоќа се одржа 

Read more